Campingplatser

Att hitta den perfekta campingplatsen kan vara svårt. Ofta får man pröva sig fram eller gå på vänners rekommendationer för att hitta något som passar ens önskemål. På nätet finns det förstås gott om förslag, och vi har samlat några av de mest populära för att erbjuda en startpunkt till den som letar sin nästa favorit-campingplats.

Småland

I Småland hittar man Långsjöns camping som erbjuder en vacker plats med närhet till både badplats och fiskemöjligheter. Campingen ligger strax utanför Ankarsrum, i närheten av Västervik.

Öland

Öland är synnerligen rikt på fina campingplatser. En av de mest populära är Ekerums camping, som är ganska stor men ändå har en trevlig och mysig atmosfär. Jämfört med mer livliga campingar i exempelvis Böda och Köpingsvik är den betydligt lugnare, och det är även nära till golfbana och restaurang.

Skåne

En av Sveriges bästa campingplatser, särskilt för familjer, ligger i Röstånga i Skåne. Det är en fyrstjärnig camping som erbjuder mesta man kan önska sig, inklusive oerhört vackra omgivningar, moderna och välskötta faciliteter, bad, fiske och poolområde.

Dalarna

En ofta rekommenderad campingplats i Dalarna hittar man vid Siljans strand, och den heter Sollerö camping. Här är priserna låga och tempot lugnt och avkopplande. Är man ute efter en mysig campingplats har man verkligen kommit rätt! Dessutom är det nära till alla turistmål och sevärdheter så det finns gott om saker att göra.

Södermanland

Om man är sugen på att campa vid Mälaren kan Mälarbadens camping vara ett utmärkt alternativ. Den ligger 4 km norr om Torshälla och erbjuder även fullutrustade campingstugor för den som vill ha en lite lyxigare semester men ändå ha nära till naturen.

Bohuslän

En av de mest populära campingplatserna i Bohuslän är Saltviks camping, belägen 5 km norr om Grebbestad. Förutom de vykortsvackra omgivningarna som kännetecknar de flesta delarna av Bohuslän hittar man här många olika sevärdheter, och även golf för den som vill hålla sig aktiv på semestern.